Când Alex a venit la mine cu propunerea de a îl însoți într – un safari în Africa , am rămas mută de uimire dar și extrem de încântată.Știu că el este  un mare iubitor de animale sălbatice și pasionat de fotografii care să impresioneze.Mai mult decât atât ,el participă la concursuri internaționale de fotografii. Eu îl admir și îl iubesc ca pe un prieten.Noi nu am fost împreună în excursii.Ne cunoaștem de mici, părintii noștri sunt prieteni.Alex este mai mare cu 5 ani decât mine, dar nu am avut aceleași anturaje.Mie îmi place să trăiesc intens, sunt curajoasă și ador călătoriile periculoase care implică risc.Fac alpinism de la 10 ani.El un tip tocilar dar pasionat de arta fotografică.Eu sunt o mare aventurieră și fac videoclipuri.Eu am un canal youtube.El are un site.Suntem doi singuratici.Nici eu nu am un partener dar nici el nu are parteneră.Eu nu mă tem să ies din zona de confort și accept cu entuziasm orice provocare.Eu  fac lucruri pe care alții nici nu ar îndrăzni să le viseze. Parașutismul , parapantismul si bungee jumpingul pentru mine fac parte din lifestyle.Ador să fiu liberă și sunt extrem de activă.El un tip organizat , atent la detalii și întreprinzător. Suntem firi diametral opuse dar din prietenie nu ne contrazicem iar în acest voiaj interesele vor fi comune.

Am servit o cafea împreună , am mai discutat despre una,despre alta până ce el a început  să îmi povestească ce intenții are în legătură cu deplasarea în savana Africană și cum pot eu să îl ajut.Este interesat de circuite safari.El vrea să se ocupe de fotografii iar eu să îl filmez.Va fi un fel  de mix intre Business travel și Extreme travel, o îmbinarea între turism de aventura și work trip. Vom pune munca pe primul plan.

O expediție în Africa este un bun prilej de a descoperi o parte din secretele Africii și anume peisaje de toate felurile,zone retrase stăpânite numai de natură dar și o diversitate de modele culturale.

De fiecare dată când Alex vine la mine în vizită știu că dincolo de plăcerea conversației rămân cu sfaturi neprețuite care îmi lărgesc noi perspective.

Alex scoate din buzunar o hârtie împăturită în patru.O desface și citește. Safari în Aberdares;Nakuru;Masai-Mara.Unde mai exact ? întreb eu.Kenya și Zanzibar răspunde prompt Alex.Am un plan ! spune Alex plin de vervă.Nu îl văzusem niciodată așa de încântat. Flutura hârtia , părea neliniștit dar avea o sclipire în ochii.Era pentru prima dată în viața mea când privirea mi sa fixat pe ochii albaștri ai lui Alex și m-am cufundat în acea strălucire sublimă.Alex are cei mai frumoși ochi din lume.

 Alex continua să citească .Sunt excursii personalizate ce includ mai multe destinații. Într-o călătorie de 12 zile în Kenya și Zanzibar avem ocazia  să ne îmbarcam în  mașini 4X4 pentru safari încă din a doua zi de sejur.

.A treia zi o petrecem în rezervația „Maasai Mara”Următoarea destinație în ziua a patra  va fi Parcul National „Lake Nakuru”.A cincea zi  o petrecem Parcul National „Aberdares” și ultimile zile în Zanzibar.

Alex continua : Vom vedea.fotografia și filma în mediul lor natural elefanți, hipopotami, rinoceri, bivoli, zebre, antilope, girafe, struți, vulturi, lei, leoparzi, gheparzi, hiene, crocodili, maimuțe și multe alte animale.

Wow !!! zic eu. Când plecam ? întreb eu.Pe 25 ianuarie,răspunde zâmbitor Alex.Eu sunt născută pe 27 ianuarie .În fiecare an îmi sărbătoresc ziua de naștere împreună cu familia și prieteni.Alex  cu părinti lui sunt nelipsiți de la eveniment. În fine nu mai zic nimic.Alex mă întreabă dacă totul este ok ? Eu răspund Da ! și adaug Perfect ! Mai vorbim puțin și Alex pleacă.

Eu încep să mă foiesc , să mă învârtesc parcă nu mai aveam stare.Cu toate că mai sunt 6 luni până la plecare eu deja îmi organizez în minte garderoba , mă uit la poze din Africa și îmi imaginez că sunt deja acolo. Citesc despre cultura , istoria , gastronomia africană dar caut și recenzii din călătoriile altora pe fascinantul continent.

Am să simt din plin gustul aventurii și o să fie o ocazie unică să întâlnesc în libertate animale sălbatice pe care le vedem doar la zoo sau televizor.Alex mă vă poză și pe mine în diferite ipostaze. Eu iubesc natura, animalele dar vreau să cunosc alte culturi și să experimentez lucruri noi.

Africa este un continent înzestrat cu cele mai frumoase și spectaculoase rezervații naturale care așteaptă să fie descoperite.

Sursa : Extreme Travel and Adventure

Articol scris pentru Superblog 2018

Reclame