Când am terminat liceul, medicina nu mai era de mult la modă.Cei mai multi dintre colegii mei se duceau la Drept sau la ASE. Eu  îmi doream să salvez oameni.Am dat examenul de admitere, la Facultatea de Medicina din București, erau patru concurenți pentru un loc.Am reușit cu 9.30.În perioada studenției totul a fost frumos. Au fost șase ani superbi, care nu se uită. Am și învățat, am și petrecut, distracțiile la noi fiind în pauze. Erau zile când mergeam și prin cluburi, până dimineața. Câteodată făceam discotecă și prin cămine, prin odăi. Au fost ani atât de frumoși, încât nici nu am observat când au trecut.Am terminat facultatea și după rezidențiat am devenit medic primar pediatru având specialitate de cardiologie.Am lucrat timp de 15 ani la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. La început eram extrem de entuziasmată, iubesc nespus copii. Cu copiii , eu tânără fiind puteam relaționa perfect. Copii au naivitatea, sinceritatea şi drăgălășenia aceea a lor şi toate astea contează în relaţia cu medicul.Copilul  se reface şi se vindecă, cu excepţia cazurilor în care vorbim de boli extrem de grave, incurabile. Fiind un organism tânăr, copilul evoluează spre vindecare şi recuperare mai uşor şi mai bine decât un adult.Mai târziu am descoperit ca medicina este o profesie pretențioasă din toate punctele de vedere. De ce? Pentru că trebuie să ai o personalitate care să fie dispusă să ofere mai mult decât poate să primească. Medicii trebuie să ofere timp, energie, nopți nedormite, să renunțe la concedii, să renunțe la sfârșitul de săptămână petrecut în familie etc. Un medic trebuie să fie dedicat în totalitate profesiei sale. Dar dacă pui pasiune în tot ce faci neplăcerile unei profesii dispar în neant.

De doi ani de zile , am cabinetul meu medical special amenajat într-o policlinica.Ca medic pediatru sunt un sprijin prețios pentru părinți. Relația mea cu părintii este una deschisă și bazată pe încredere. Pentru părinti sfaturile și recomandările mele sunt vitale. Părinții sunt cei mai pretențioși pacienți.

Eu acord o atenție deosebită ținutei mele vestimentare și igienei personale,Hainele pe care le port trebuie să fie curate și călcate pentru a arăta că sunt o persoană îngrijită, ordonată, care poate promova mai departe o imagine adecvată în fața părinților.

Eu de doi ani de zile am renunțat la halatul alb.Din proprie experiență am observat o neliniște a copiilor manifestată față de halatul alb. Cât timp am lucrat în spital m-am conformat acestui cod vestimentar strict.

Copiii asociază în general halatul alb cu injecțiile și durerea, motiv pentru care plâng și sunt agitați în prezența pediatrului. 

Acum port halate medicale cu imprimeuri și echipamente de lucru viu colorate.

Culorile joacă un rol foarte important în viaţa oamenilor. Ele nu influenţează doar alegerea hainelor sau decorarea locuinţelor, ci acţionează şi asupra stării de spirit şi a sentimentelor. De la calm la excitaţie, de la relaxare la un câştig de energie este paleta de stări pe care o abordează  în legătură cu culorile.

Într-un magazin online de costume medicale și echipamente de lucru găsești o gamă largă de uniforme medicale în diferite modele.Eu am un magazin online preferat care vine în întâmpinarea cadrelor medicale oferind atât costume medicale cât și echipamente de lucru.

Fotografia postată de ehalate.ro.Modul în care o persoană se îmbracă poate afecta nu numai imaginea de sine a acesteia, ci și felul în care va fi tratată de către ceilalți, deoarece oamenii obișnuiesc să își judece deseori semenii după felul în care se îmbracă.Eu observ în special mămicile cum se uită la mine.

În plus, hainele ne oferă o identitate, ne pot schimba dispoziția proprie, cât și pe a celor din jur și ne modelează chiar comportamentul și atitudinea în societate. 

 A mă îmbracă în  bluze medicale cu imprimeuri automat crează în jurul meu o atmosferă destinsă. Reacția copiilor este grăitoare. Eu când ii vad zimbind și când  îi vad cum arată cu degețelul spre fluturașii,pisicuțele,cățeluși de pe bluza mea îmi dau seama ca involuntar de voința lor durerea le trece.Îi consult mult mai ușor , micuții devin cooperanți bine-dispuși și zâmbitori. Astfel,vizita la pediatru devine una plăcuta. Copilul devine receptiv și dorește chiar să revină la următoarea consultație.

 Fotografia postată de ehalate.ro.Îmbrăcămintea noastră de zi cu zi ne poate influența imaginea de sine, fie în mod pozitiv, fie negativ, având efect de atenuare a complexelor legate de propria înfățișare, ori de accentuare a acestora.Pe mine ținutele colorate cu imprimeuri vesele mă bine dispun și îmi înseninează zilele.Bluzele medicale cu imprimeuri pe care le port sunt confecționate din bumbac sunt comode , rezistente și lasă pielea să respire.Eu personal recomand tuturor cadrelor medicale uniformele medicale în care te simți bine,cu un design plăcut colorat , cusute corect și cu croiala și țesătura ireproșabilă. Medicii care isi doresc sa poarte obiecte vestimentare interesante din punct de vedere estetic pot alege modelele print. Acestea sunt, de regulă, colorate, cu imprimeuri amuzante. Pe lângă faptul că oferă celor care le poartă o stare de bine, chiar și pacienții vor zâmbi atunci când le vor vedea, pentru că s-a dovedit în timp faptul că o paletă de culori reușește să crească gradul de optimism oricui. Când pacienții vă vor vedea purtând un câmp de flori, vă vor percepe ca fiind pozitivă, cu simt al umorului bogat, care poate oricând incuraja și susține moral pe cineva dărmat din acest punct de vedere.Legătura puternică dintre îmbrăcăminte și starea de spirit arată că ar trebui purtate haine colorate și atunci când nu te simți bine. 

 Deoarece toate celulele corpului uman sunt fotosensibile suntem afectați atât psihic, cât și fizic de culoarea îmbrăcămintei pe care o purtăm. Culorile hainelor spun multe despre temperamentul și afinitățile noastre, de asemenea, culorile hainelor cu care ne îmbrăcam ne influențează caracterul, modul de a gandi, comportamentul si chiar anumite procese fiziologice, lucru de care cei mai multi dintre noi nu suntem constienti.

Sursa : eHalate.ro

Articol scris pentru Superblog 2018

Reclame