Programul Work and Travel este cel mai popular program de schimb cultural, creat de către Departamentul de Stat SUA. Acesta se desfășoară pe perioada vacanței de vară și este special destinat studenților care vor să călătorească și să experimenteze stilul de viață într-o țară străină. Programul se desfășoară între 15 iunie – 30 septembrie, perioada de muncă, iar toată luna octombrie este dedicată călătoriilor. Adică 3 luni muncești și o lună călătorești .Principalul scop al programului Work and Travel este acela de a familiariza studenții străini cu viata și cultura Americii moderne și de a da posibilitatea locuitorilor Statelor Unite ale Americii să înțeleagă alte culturi.Ca avantaje Work and Travel oferă tinerilor posibilitatea să se dezvolte personal și profesional .

Programul Work and Travel se realizează cu sprijinul specialiștilor în selecția studenților eligibili, agenții de recrutare ce reprezintă sponsorii auditați de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, așa cum este societatea CND MANAGEMENT SOLUTIONS, societate cu experiență de 8 ani în conducerea unei agenții Work and Travel, deținătoare a agenției de turism touroperatoare CND TURISM – VACANTE SPECIALE.

Participant în programul de vară Work and Travel USA este un student international la zi într-o facultate acreditată care vine în Statele Unite pentru schimb cultural de muncă și călătorie, pe o perioada de 4 luni. Angajatorul este o companie din SUA care oferă locuri de muncă și călătorie pentru studenții internaționali. De finanțarea programului se ocupă BRD prin Creditul Work and Travel.

De emiterea DS-ului (permisului de muncă) se ocupă sponsorul partener, iar de pregătirea ta pentru SUA ne ocupam noi, prietenii tai de la Work and Travel Vacante Speciale. Taxa de înscriere este de 50$ și locurile sunt limitate.

Job-urile pe care le poți avea în SUA prin programul Work & Travel se găsesc în zone foarte atractive din punct de vedere turistic, zone care atrag un număr foarte mare de turiști și vizitatori pe timpul verii. Acesta este motivul pentru care angajatorii americani au nevoie de un surplus de forță de muncă și pentru asta mandatează companiile de intermediere a forței de muncă să găsească acest surplus. Ei își găsesc personalul necesar, iar tu ai șansa să lucrezi și să trăiești pentru câteva luni în unele din cele mai frumoase zone din America, zone pentru care alții dau o grămadă de bani să le vadă, iar tu nu numai că vei locui acolo pentru câteva luni, dar te vei întoarce cu bani, și cu niște amintiri de neuitat.

Totul este foarte clar.Am citit de doua ori anunțul și este interesant.Eu mă încadrez sunt studentă la zi la Facultatea de medicină.Am în schimb o mare problemă.Nu știu cum vor reacționa părintii mei când le voi prezenta intenția mea de a mă înscrie în program.Am mai avut unele discuții cu ei prezentându-le posibilitatea ca după facultate rezindențiatul  să îl fac în străinătate și acolo să lucrez câțiva ani după care să mă întorc și să îmi deschid un cabinet medical privat.Doi colegi de Facultate au fost vara trecută în SUA prin programul Work and Travel cu  CND Turism Vacante Speciale.Vara viitoare ei vor merge din nou.Am șansa să mă alătur și eu celor doi. Îmi va fi mai ușor să știu că am pe cineva cu care să mă sfătuiesc. M-am gândit să îi invit la mine sâmbătă și să servim masa împreună cu părintii mei.Ei să povestească despre experiențele lor în America iar în final să le împărtășesc și intenția mea de a mă alătura lor vara viitoare.

Este sâmbătă.Deja am servit prânzul cu părinți mei , Corina și Dan.Ne retragem pe terasă să servim desertul și un pahar de suc. Părinții mei spre mare mea uimire îi întreabă pe Corina și Dan despre călătoria lor în America.Ascultam cu atenție povestea lor.

Noi doi am lucrat în același loc într-un restaurant din Montana.Statul Montana este al patrulea ca mărime din Statele Unite, după Alaska, Texas și California).Am vizitat Parcul Național Yellowstone care este cea mai mare rezervație naturală din lume.Ne-am bucurat de aer curat și liniște. Este un adevarat rai al naturii iar gheizerele reprezintă fenomenul prin care Yellowstone este recunoscut în întreaga lume, gratie spectaculozității lor. Yellowstone este o creație impresionantă a naturii.Am fost înconjurați, în mare parte, de tineri foarte prietenoși .După terminarea sezonului, am  vizitat cele mari orașe din SUA.

Am ascultat cu mult interes.La un moment dat tata a luat cuvântul cu vocea lui gravă dar caldă.Dragii mei, visul meu din totdeauna a fost să ajung în SUA.Eu datorită conjuncturi nu am avut șansa pășesc pe pământ american.Dar voi aveți această ocazie unică și nu trebuie să o ratați. Să combini utilul cu plăcutul și să pleci în America cu ajutorul unei agenții, prin intermediul programului Work & Travel  este o adevărată experiență de viață care vă va schimba. 

Este extraordinar să aveți posibilitatea de a vizita America legal și de a vă bucura de toate locurile la care eu doar am visat.Totodată vă veți îmbunătățiți și nivelul de limbă engleză.Este foarte bine Maria că tu ai posibilitatea să pleci cu doi colegi care au deja cunoștințe despre locul de muncă pe deoparte dar și de stilul de viața american.Sper ca și tu Maria să te obișnuiești cu locul de muncă într-un restaurant.Sunt sigur că te vei maturiza și vei putea să iți faci o idee și despre o altă lume cu alte mentalități.

Sursa : CND Turism Vacante Speciale

Articol scris pentru Superblog 2018