Viața pe Pământ nu ar putea fi posibilă fără apă.Suntem 70% apă. Sângele  este compus 80% din apă. Corpul unui nou-născut conține până la 72% apă, iar al unui bebeluș de peste două luni, cca. 70% din greutate.Dacă fără mâncare putem supraviețui până la 40 de zile, fără apă nu rezistăm mai mult de 3-5 zile.Apa are un rol important în procesul de digestie, în transportul substanțelor nutritive,  în sănătatea articulațiilor, în respirație, în eliminarea substanțelor toxice din organism, în menținerea temperaturii corporale, în buna funcționare a tuturor organelor și sistemelor din corpul nostru.Apa se pierde din organism prin urină, prin respirație, transpirație și prin tubul digestiv.Prin plămâni se pierd zilnic până la 500 ml de apă.Deshidratarea provoacă migrene și dureri musculare.

Dacă nu ne hidratăm corespunzător nu completăm deficitul de apă și asta ne poate duce către o stare de boală.Să bem apă și când nu ne este sete, la intervale regulate și în cantități mici. Consumul unei cantități suficiente de apă are rolul de a preveni apariția anumitor boli: cancerul de colon și cancerul de vezica urinară.

Nevoile individuale de apă variază în funcție de climat sau de efort, astfel necesarul de apă crește cu aproximativ 1 litru datorită climei calde sau efortului intens, iar în caz de febră sau diaree poate creste cu până la 2 litri.

Necesarul de apa pe zi :

  • până la 6 luni – 700 – 800ml (sursă: lapte matern sau lapte formulă)
  • 6-12 luni – 800 – 1300ml
  • 1-3 ani – 1300ml
  • 4-8 ani – 1600ml
  • 9-13 ani – 2100ml
  • 14-18 ani – 2500ml

Pentru adulți, doza de apă pe zi se calculează în mod individual în funcție de greutatea corporală – 35 ml/1Kg din masa corpului/ zi în condiții normale.Cantitatea de apă se suplimentează în zilele caniculare.

Majoritatea oamenilor nu consumă această cantitate, în principal din cauza calității proaste a apei. Sănătatea și starea de bine depind de cantitatea și calitatea apei din organism, iar consumul unor lichide de proastă calitate poate cauza probleme grave cu timpul.

Micșorarea procentului de apă din organism se află la baza multor afecțiuni, inclusiv îmbătrânirea organismului – este suficient ca procentul să se micșoreze cu 2% pentru a provoca un dezechilibru și diverse consecințe grave. Micșorarea procentului cu 15% poate cauza chiar și decesul. 

Având în vedere că apa este un component atât de important pentru organism, este evident că nu numai cantitatea de apă pe care o consumam este importantă, ci și calitatea acesteia. Apa pe care o consumăm trebuie să fie curată, necontaminată, pură din punct de vedere bacteriologic.

Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: 1 persoanăPână în jurul vârstei de 6 luni, se recomandă alăptarea exclusivă, întrucât bebelușului îi este suficient laptele matern, acesta conținând toată cantitatea de apă necesară. Începând cu vârsta de 6 luni se poate introduce încet-încet apa (începând cu o linguriță de apă și crescând treptat). În cazul în care bebelușul este alimentat cu lapte praf, introducerea apei în alimentație ar trebui să se facă mai repede. 

Încă de la vârste fragede, este important să le construim  copiilor obiceiuri bune, atât în ceea ce privește hrana solidă, cât și consumul potrivit de apă.

Fotografia postată de Aquatique.

 – Ce apă să folosesc pentru sugar ? este o întrebare frecventă în rândul tinerelor mămici.

Apa de fântână este contraindicată la sugar din cauza cantității mari de nitriți.

Apa plată care este recomandată pentru utilizare la sugar  presupune sterilitate și compoziție corespunzătoare. Aceasta apă este Aquatique.

Aquatique este unanim recunoscută ca fiind cea mai bună apă minerală plată pentru bebeluși, copii mici și persoane în vârstă. Dacă e bună pentru ei, cu atât mai mult pentru noi, ceilalți, care nu avem probleme medicale sau un sistem digestiv în formare. 

Apa minerală naturală Aquatique își are izvorul în inima Munților Carpați la o altitudine de 1100 de metri, în zona protejată a Parcului Natural Bucegi, rezervația naturală Abruptul Prahovean. Cu o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de numai 104 mg/l, Aquatique este o apă minerală naturală recomandată pentru consumul frecvent al întregii familii. Aceasta îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată de bebeluși și copii, conținutul recomandat de minerale al apei fiind sub 120 mg/l.

Aquatique este o apă minerală naturală cu un conținut extrem de scăzut de sodiu, aspect foarte benefic pentru bebeluși, dar și cu un conținut scăzut de minerale. Acest lucru ajută la protejarea organismului bebelușilor pentru a nu fi încărcat excesiv cu minerale de care aceștia nu au nevoie sau care chiar le sunt dăunătoare. Conform statisticilor 40-60% din plumbul la care sunt expuși bebelușii provine din consumul de apă. De asemenea, încărcarea cu nitriți, clor, aluminiu și fluor nu este deloc benefică pentru bebeluși.

Totodată apa Aquatique este microbiologic pură și nu necesită niciun fel de prelucrare (precum fierberea), provenind dintr-o sursă sigură.

Apa Aquatique are o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de 104 mg/l, un conținut extrem de scăzut în sodiu de numai 1 mg/l, și un pH de aproape 8. În urma efectuării unui studiu clinic, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu’ atestă faptul că apa oligominerală naturală Aquatique corespunde pentru prepararea alimentelor destinate sugarului. De asemenea, și Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebelușilor și copiilor. 

Pentru o viață sănătoasă consumați Apa Aquatique !

Image result for aquatique romaniaAnul acesta Compania Romaqua Group a  sărbătorit 11 ani de la lansarea pe piață a apei oligominerale naturale plate Aquatique.In anul 2008,  Apa Aquatique a primit distincţia “Grand Gold Medal” de la Institutul Internaţional de Selecţie a Calităţii, Monde Selection, Bruxelles, fiindu-i recunoscute astfel calitățile deosebite.

Aquatique este, de 11 ani, un succes 100% românesc, un brand construit de la zero, care a câștigat o poziție clară în preferințele consumatorilor.

 

 

Sursa : Aquatique | Romaqua Group Borsec

 

Reclame