Mai avem o lună de zile și vine Crăciunul. După un an de muncă va veni și petrecerea de Crăciun. Trebuie să ne pregătim. O petrecere cu colinde , cu masa îmbelșugată , cu brad , cu Moș Crăciun și cu multe cadouri. Toți vom primi cadouri direct de la Moș.Noi sărbătorim Crăciunul în familie .Seara de Ajun este una magică.Abia aștept momentul în care cu mic, cu mare, ne vom aduna în jurul bradului să-l așteptăm pe Moș Crăciun. .De Crăciun vin la noi : părinții mei , socrii , sora mea , cei doi frați ai soțului cu soțiile și copii lor. Ne adunam peste 20 de persoane .

Împodobim bradul , pregătim turta dulce pentru Moș , ne îmbrăcăm frumos , copii pregătesc poeziile și Moșu nostru chiar vine cu daruri multe. Moșu pune sub brad cadourile mult dorite pentru fiecare dintre noi, după cât am fost de cuminți sau de harnici.Copii noștri au depus eforturi mari să fie cuminți și să se ridice la nivelul pretențiilor nostre. Și ca răsplată un Moș simpatic adus tocmai din regatul îndepărtat al Laponiei cu   sania trasă de cei patru reni va veni la noi în seara de Ajun.Ce ne vom mai răsfăța cu cadourile aduse de Moșu .

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase din an, dar și cele mai aglomerate. Așa că noi din timp ne pregătim cu cumpărăturile de Crăciun. Fiecare dintre noi avem câte o misiune de îndeplinit. Trebuie să ne decoram casa în spiritul Crăciunului. În primul rând cumpăram decorațiunile pentru brad.Aici copii au prioritate în alegerea globulețelor , luminițelor pentru brad , steluțelor,fundițelor,dulciurilor etc. Chiar dacă decorațiuni pentru brad avem din anii trecuți tot mai cumpăram ceva nou pentru brad spre încântarea noastră și a copiilor.

CRĂCIUN

Eu aleg ornamentele pentru masa de Crăciun. Soțul meu cumpără bradul și ornamentele pentru intrarea în casa.Decoram ușa de la intrare cu o frumoasă coroană împletită de brad.

Pentru anul acesta am găsit câteva ornamente foarte frumoase cu desene reprezentând Crăciunul pe siteul https://www.nobilacasa.ro/decorsezon/craciun. Vom plasa o comandă online.

 Din păcate nu există magazin Nobila Casa în București. Când vom ajunge în Brașov de revelion sigur le vom face acolo o vizită.Vom fi în Brașov 5 zile.

CORESI SHOPPING RESORT – BRAȘOV

str. Zaharia Stancu, nr. 1
tel.: 0721-202-385
orar: L-D 10.00-22.00

Coresi Shopping Resort

Nobila Casa este un lanț de magazine, de decorațiuni interioare din domeniul HOME & DECO. Aceasta a luat naștere în anul 1999 la Cluj-Napoca, fiind o afacere de familie care face parte din grupul de firme Mendola Group. Comercializează o diversitate copleșitoare de decorațiuni și mai multe branduri proprii, pentru toate încăperile din casă.

În 2017, lanțul magazinelor numără 15 locații în 13 orașe: Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș, Alba Iulia, Baia Mare, Bistrița, Zalău, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Arad și Sfântul Gheorghe. În plus urmează să se deschidă un magazin nou în Satu Mare Shopping City.Lista cu adresele magazinelor poate fi găsită aici.

Avem planificat un buget de 700 lei pentru decorațiuni. Fără a face practic vreun calcul preliminar noi am pus în coș tot ce ne-a plăcut :

   1. Un platou pe care vom pune turta dulce. Moșu nostru va fi servit cu un dulce tradițional făcut cu miere scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason etc.Turta dulce de casă este un desert încântător, plin de aroma Crăciunului.

Material: sticlă
Dimensiune: 30x30x3,3 cm
Culoare: gri cu alb și rosu
Se recomanda spălarea manuala a produsului.

Preț : 25 lei

      2. Foarte mult ne-a plăcut platoul Gold shine și am pus în coș două bucăți.Vom pune în ele nuci umplute cu cremă de ciocolată.

 

Material: ceramică și metal
Dimensiune: 23,5x11x14,5 cm

Preț : 55 lei 

    3.Foarte practice pentru masă sunt traversele.Eu optez pentru masa de Crăciun pe o varianta rustică a traverselor.Am pus în coș 4 buc.

Material: 70% bumbac, 30% poliester
Dimensiune: 40×180 cm
Culoare: bej cu roșu

Preț : 35 lei 

     4. Lumânările sunt un element decorativ care ajută la înfrumusețarea aspectului mesei de Crăciun. 3 buc am pus în coș

 

Material: parafina, stealina
Dimensiune: 9×10 cm
Culoare: multicolor

Preț : 35 lei

        5. Șervețele – 4 seturi

 

Material: hârtie
Dimensiune: 33×33 cm
Culoare: multicolor
Pachetul conține 20 de șervețele în trei straturi.

Preț : 9.9 lei

   Ornament pentru masa de Crăciun – 1 buc

 

  • Brad CHRISTMAS RED BEAUTY, 39×21 cm

Material: coroniță polistiren, plastic, con de brad, crengi, textil
Dimensiune: 39x21x cm
Culoare: rosu cu verde

Preț : 69 lei

Copiilor le-a plăcut foarte mult setul cu 12 decoratiuni Diversity care este acum la promoție. Cu o reducere de 26 % plătești doar 29 lei pe 12 piese.

Material: plastic
Dimensiune: (Lxl) cutie 20×18 cm
Culoare: multicolor

Totalul produselor din coșul nostru este de 517.6 lei.Ne-am încadrat în buget și am economisit 182.4 lei.Punem acest rest de bănuți la pușculiță . Vom mai completa cu ceva bani și în cel mai scurt timp demaram și achiziția cadourilor.Am profitat de Black Friday și am cumpărat deja câteva hăinuțe. Dar mai avem de cumpărat jucăriile pentru copilași.

Sărbătoarea Crăciunului sub toate formele sale de manifestare, creează amintiri comune și întreține sentimentul de apartenență la o familie.Crăciunul perfect îl sărbătorești doar  acolo unde simți că aparții. Acel loc fiind acasă. Chiar dacă în ultimul timp această sărbătoare a devenit una comercială eu cred ca Crăciunul reprezintă una dintre cele mai frumoase sărbători și cred că de Crăciun ar trebui să fim cu toți mai buni , mai iubitori ,mai toleranți și mai darnici și în casa să se simtă o atmosfera de sărbătoare.

Noi am început pregătirile de Crăciun.

Tu cum iți decorezi casa de Sărbători ?

Sursa : Nobila Casa