De unde vine norocul?

Lumea este foarte simplă, dar şi confuză în acelaşi timp. Cei care nu se îngrijorează, în mod deosebit, de situația lor financiară câștigă la loterie; Cei cărora nu le pasă de aparenţa lor fizică, cuceresc femeile una după alta; Bogătaşii şmecheri reușesc să ocupe cele mai înalte posturi și ranguri sociale.

De ce se întâmplă acest lucru și cum putem atrage norocul? Mecanismul este destul de simplu – trebuie să te îndrepţi, cu ușurință, spre obiectivul tău, fiind sigur de realizarea necondiționată a acestuia.

Dar, desigur, e ușor să înţelegi în teorie acest lucru şi mult mai complicat să-l împlimentezi. În primul rând, trebuie să înțelegem ce este norocul și de unde vine acesta. Norocul este cea mai bună combinație de circumstanțe posibile, într-o situație anumită de viață. Norocul nu va funcționa de sine stătător, pentru că acest animal este foarte timid…

Imagini pentru atrage norocul

Optimismul – cea mai bună momeală!

Ai remarcat vreodată cât de veseli, satisfăcuţi şi fericiţi sunt oamenii cu adevărat norocoşi? În aşa cazuri oamenii se grăbesc să creadă că prezenţa norocului constant în viaţa acestora este motivul fericirii lor, fără să-şi dea seama că cel mai des norocul este efectul, nu cauza unei vieţi calitative.

Optimismul este cea mai bună momeală a norocului. Imaginează-ţi că lumea înconjurătoare este o oglindă, care reflectă starea ta spirituală. De fapt, lucrurile stau cam aşa în viaţă. Totul depinde de atitudinea ta!

Nu m-am considerat niciodată o persoană norocoasă. Jocurile de noroc nu mă atrag,pentru că nu cred că există vreo posibilitate de a câştiga vreodată un ban nemuncit.

După ce am câştigat „ca prin minune” o oală de spaghete la o tombolă la birou,mi-am spus că acela va fi singurul meu câştig pentru care nu am depus efort.

Şi aşa a fost! Recent,am descoperit un studiu britanic ce spunea că cei ca mine nu au noroc pentru că nu au abilitatea să-l atragă. Dintr-odată,expresia „Norocul şi-l face omul cu mâna lui” capătă un nou sens.

Imagine similară

În calea norocului stai chiar tu!

De secole,oamenii au înţeles puterea norocului şi au căutat modalităţi de a-l atrage. Bătutul în lemn,care se foloseşte şi astăzi frecvent,este un vechi ritual păgân menit să aducă ajutor din partea puternicilor zei ai copacilor.

Azi facem acelaşi lucru,deşi credinţa în acest fel de zeităţi a dispărut. Însă cum au supravieţuit aceste superstiţii peste generaţii? Răspunsul stă în puterea norocului şi în nevoia omului de a-l avea mereu de partea sa.

Imagini pentru atrage norocul

Lasă magia în viaţa ta

Studiul despre care vă spuneam a fost condus de profesorul Richard Wiseman,de la Universitatea din Hertfordshire,Marea Britanie,recunoscut pentru cercetările sale în zone „ciudate” ale psihologiei,ca decepţia,umorul,norocul şi paranormalul. Timp de 10 ani,
400 de femei şi de bărbaţi,cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani,au fost „testaţi”.

Aceşti voluntari proveneau din două categorii:cei care aveau noroc în mod constant şi cei mai puţin norocoşi. Rezultatele au fost uimitoare. Diferenţa dintre norocoşi şi nenorocoşi este că primii credeau în noroc,iar ultimii – nu. Norocoşii au capacitatea de a profita de oportunităţi,îşi fac planuri care se îndeplinesc,deoarece cred în capacitatea lor de a face tot ce-şi propun şi-şi revin rapid după un eşec.

Deschide-ţi mintea!

Secretul constă în a şti unde să priveşti. Şansele apar pentru toţi,însă numai cei atenţi ştiu să profite de ele. Pe scurt,cei lipsiţi de noroc întorc capul în cealaltă parte şi lasă şansa să treacă pe lângă ei sau,pur şi simplu,sunt prea preocupaţi de altceva şi nu văd că rezolvarea problemei este chiar în faţa ochilor lor.

Priveşte partea plină a paharului

Există o legătură directă între noroc şi optimism. Poate ţi se pare normal ca norocoşii să fie optimişti,pentru că totul le merge din plin şi nu prea au motive de a vedea viaţa în alte nuanţe decât roz. Dar nu este deloc aşa. De fapt,o atitudine optimistă atrage după sine norocul,nu invers.

Dacă un optimist îşi pierde locul de muncă,va gândi:„Sunt norocos. Familia mă iubeşte,sunt sănătos şi pot oricând să-mi găsesc un alt loc de muncă”,pe când pesimistul va spune:„Sunt ghinionist. Cum o să le explic alor mei că nu mai am serviciu? 

Cel mai probabil,optimistul va fi cel care-şi va găsi primul un loc de muncă. Explicaţia este simplă:atitudinea pozitivă îi păstrează moralul ridicat,iar încrederea în propriile capacităţi face ca problemele să fie mai uşor de depăşit.

Norocul este ceea ce se întâmplă când pregătirea se întâlneşte cu oportunitatea. Seneca

Norocul se învaţă

Aşadar,sunt dovezi care arată că norocul este pur şi simplu o problemă de atitudine,deci numai schimbându-ne atitudinea faţă de noroc îl vom întoarce în favoarea noastră. Iată cum putem face asta:

* fiind deschişi la oportunităţi;
* făcând lucrurile altfel decât am fost obişnuiţi;
* gândindu-ne indiferent de ce ni se întâmplă că „se putea şi mai rău”;
* fiind recunoscători pentru ceea ce avem;
* dăruind ceea ce ne prisoseşte.